Κεντρικό Μενού
Newsletter

Όνομα:
Email:
Σ.ΙΣ.Π.Α. PDF Εκτύπωση E-mail

Σύλλογος Ιστορικού & Παλαιού Αυτοκινήτου (Σ.ΙΣ.Π.Α.)


Ο Σύλλογος Ιστορικού & Παλαιού Αυτοκινήτου (Σ.ΙΣ.Π.Α.) ο οποίος είναι μέλος της F.I.V.A., ιδρύθηκε το 1995 και είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπό να προάγει και να αναπτύξει στην Ελλάδα τις προσπάθειες διατήρησης και αποκατάστασης των ιστορικών οχημάτων καθώς και αναζήτησης, συγκέντρωσης και διατήρησης συναφούς εντύπου και οπτικοακουστικού υλικού. Οι εκδηλώσεις με αθλητικό χαρακτήρα για ιστορικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα είναι έργο του Σ.ΙΣ.Π.Α.Ο Σ.ΙΣ.Π.Α. είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε.) του πρώτου δευτεροβάθμιου Σωματείου στην Ελλάδα, το οποίο εκπροσωπεί στις Αρχές το πανελλήνιο κίνημα των πάσης φύσεως μηχανοκίνητων οχημάτων τα οποία παρουσιάζουν ιστορικό, τεχνολογικό, εκπαιδευτικό και συλλεκτικό ενδιαφέρον.

Επίσης ο Σ.ΙΣ.Π.Α. καινοτομεί με την δημιουργία νέας μορφής εκδηλώσεων, πολιτιστικού και τουριστικού χαρακτήρα, των «Κλασσικών Αυτοκινητοδρομιών Ιστορικών Οχημάτων» που πραγματοποιούνται για πρώτη φορά στην χώρα μας με την αιγίδα της Ε.Ο.Ο.Ε.


Μια ακόμα καινοτομία του Σ.ΙΣ.Π.Α. ήταν το 1995, η δημιουργία ενός προτύπου μουσειακού εντευκτηρίου στο Παλαιό Φάληρο, με τις παρακάτω δραστηριότητες: Έκθεση ιστορικών αυτοκινήτων, έκθεση φωτογραφίας αγωνιστικών ιστορικών αυτοκινήτων και δανειστική βιβλιοθήκη.

Ο Σ.ΙΣ.Π.Α. συμβουλεύει τα μέλη του για την κατάλληλη επιλογή, αποκατάσταση και συντήρηση των ιστορικών τους οχημάτων. Επίσης τους δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουν σε επιμορφωτικές διαλέξεις και προβολές για το ιστορικό όχημα, και σε εκδηλώσεις με κοινωνικά και πολιτιστικά μηνύματα (Aids, Ολυμπιακοί Αγώνες 2004, Καθαρές Ακτές κ.α.)


Ο Σ.ΙΣ.Π.Α. και τα Μέλη του ενδιαφέρονται για την προστασία των ιστορικών οχημάτων που αποτελούν μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η λειτουργία του Μουσείου Αυτοκίνησης Ναυπλιάς στο Ναύπλιο Αργολίδας με εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, μέσα στα πλαίσια των κανονισμών της F.I.V.A., είναι έργο του Σ.ΙΣ.Π.Α., και έχει την αιγίδα της Ε.Ο.Ο.Ε.


Το εντευκτήριο των μελών του Σ.ΙΣ.Π.Α. λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 18:00 μέχρι τις 21:00 στην Λ. Ιωνίας 188, Κάτω Πατήσια, Αθήνα.

www.sispaclub.gr